ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH 
VILLA RUSTICA
ΑΓΡΕΠΑΥΛΙΣ
Υπεύθυνος
Ελένη Ξώνα


ΤΗΛ. 6974 873433

ΚΟΝΙΤΣΑ


Πληροφορίες κρατήσεων
9:00 - 23:00
 
τιμοκατάλογος

περιοχή


Η πόλη της Κόνιτσας, σε υψόμετρο 630m, είναι χτισμένη ανάμεσα στον ποταμό Αώο και τον ξεροπόταμο Τοπόλιτσα, 64 km βορειοδυτικά των Ιωαννίνων. Η περιοχή διαρρέεται από τον Αώο ποταμό, ένα από τα πιο ορμητικά ποτάμια της Ευρώπης και τους παραποτάμους του, τον πλατύ Σαραντάπορο και τον πεντακάθαρο Βοϊδομάτη, που ενώνονται στον κάμπο της Κόνιτσας και χύνονται στην Αδριατική αφού διασχίσουν την Αλβανία.

Η περιοχή της Κόνιτσας παρουσιάζει ιδιαίτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον και μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για εξορμήσεις στα παραδοσιακά Ζαγοροχώρια, στα φημισμένα Μαστοροχώρια, στο κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων.

Εθνικός Δρυμός Βίκου (νότιο άκρο) Αώου (βόρειο όριο).

Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί οικοσύστημα σπάνιας αισθητικής και οικολογικής αξίας λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης, της ελάχιστης έως τώρα ανθρώπινης παρέμβασης και των μικροκλιματικών συνθηκών που επικρατούν εδώ, ευνοώντας μια ιδιαίτερη και σπάνια συλλογή χλωρίδας και πανίδας.

Το ύψος του φαραγγιού του Βίκου κυμαίνεται μεταξύ 550m 1800m ενώ το μήκος του ξεπερνάει τα 10km. Το πλάτος του κυμαίνεται από λίγα μέτρα μέχρι 1km. Η κοίτη του φαραγγιού έχει νερό μόνον εποχικά ενώ στο σημείο κάτω από το χωριό Βίκος πηγάζει ο ποταμός Βοϊδομάτης. Από το 1997 συγκαταλέγεται στο βιβλίο GUINNESS ως η βαθύτερη χαράδρα στον κόσμο.

Η χαράδρα του Αώου, με το πέτρινο μονότοξο γεφύρι του Αώου, το μεγαλύτερο μονότοξο στα Βαλκάνια, σχηματίστηκε από τη διαβρωτική δράση του νερού
κατά τη διάρκεια πολλών χιλιάδων χρόνων. Το μήκος της είναι περίπου 9km, το πλάτος κυμαίνεται από λίγα μέτρα μέχρι 2km και το υψόμετρο της χαράδρας στο
σημείο της γέφυρας στην Κόνιτσα είναι περίπου 400m. Το Ανατολικό και Δυτικό τμήμα της χαράδρας είναι «ανοιχτά» (χωρίς απότομες κλήσεις), ενώ περίπου στο μέσο η χαράδρα στενεύει και ορίζεται από κάθετες και ψηλές ορθοπλαγιές (θέση Μονής Στομίου).

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  6974 873433
Hosted by Dicon.gr - Copyright © 2007 Villa Rustica- All rights reserved